Tässä osassa kuvat sekoilevat itsensä harmaiksi, ja niitä on täällä viisi kappaletta. Sitten Sims ei ehtinyt tallentaa yhdessä vaiheessa ennen kuin otin ulkoisen kiintolevyn irti seinästä, joten se nalle, jonka Minna yhdessä vaiheessa ompeli, ei ole nykyään tuon näköinen. Ommelkoon uuden.
1612068.jpg
Mäkelän perhe on ärsyttävä, kun he alkavat tehdä jotakin, esimerkiksi pelaamaan The Sims 3 :a tai kuntoilemaan kuntopyörällä, he tekevät sitä niin kauan, että pari tarvetta ovat ihan punaisella, ja sitten alkavat valittaa. Ärsyttävää.
1612071.jpg
Heini alkaa lukea äitinsä kirjaa, joka ei häntä pahemmin kiinnosta.
- Saippuaroskaa... pah.
1612075.jpg
Heini soittaa huvikseen sähkökitaraa, jonka osti ties millä rahoilla, ja saa luovuudesta Taidetähti - stipendin, 750 simoleonia.
1612079.jpg
Jaksaakohan Mika hymyillä vielä koulupäivän jälkeenkin?
1612081.jpg
1612084.jpg
Heini tutkii naapurustoa teleskoopilla, mutta salama iskee siihen! Hän ehtii pois alta, kun teleskooppi syttyy tuleen, mutta miten käy vanhan teleskoopin?
1612089.jpg
Miksi te oikein sammutatte jo sateen sammuttamaa teleskooppia ja yskitte kuin viimeistä päivää? Nämä tässä sammuttivat tuota teleskooppia varmaan puoli simtuntia...
1612095.jpg
Mutta mitä ihmettä? Miksi Joonas retkottaa autotien vieressä? Varmaan siksi, että hän valvoi balettitangon vieressä aamuviiteen, sitten valitti nälkää, hygieniaa, energiaa ja ties mitä, enkä ehtinyt hoitaa muuta kuin rakon, hygienian, sosiaalisuuden ja energia sitten töiden jälkeen oli punaisilla.
1612097.jpg
Joonas herää auringonpaisteeseen.
- Miksi selkääni särkee ja käteni tuntuvat heikoilta... johtuuko se pyörtymisestä vai...? Joonas miettii.
1612102.jpg
Aivan! Joonas vanheni valkotukkaiseksi vanhukseksi, ja työpuvusta tuli hänen arkiasunsa... No ihan nätti, näyttää ankarammalta kuin nuoruudessaan.
1612108.jpg
- Laita vielä fysiikassa viitteeksi se, että molekyylin atomien välissä on aina kovalenttinen sidos. Ja sitten vielä, että atomi voi muodostaa useampia sidoksia kuin yhden ja kun..., Heini yrittää neuvoa Mikaa ylihelpoissa ala-asteen fysiikanläksyissä.
- Ainevihko loppu noiden viitteiden takia, sorry! Mika huomauttaa.
1612112.jpg
Mitä ihmettä! Mikakin on alkanut dataamaan öisin energian äärirajaan saakka! Heti pois koneelta!
1612114.jpg
Miksi täällä on kissankamppeita? Eihän Mäkelöillä ole kissaa?
1612117.jpg
Nyt on! Mäkelät adoptoivat pienen, oranssinvärisen kissan, joka saa nimekseen Aprikoosi. Pysytkin oranssina...
1612119.jpg
- Meillä ei ole täällä enää tilaa. Ja entäs sitten kun teidän lapset kasvavat? Joonas miettii ruokapöydässä.
- Vain yksi meistä on perijä, mutta kaikki eivät edes mahdu ruokapöytään! Pakko muuttaa, Heini sanoo.
( Totta, kaikki eivät edes mahtuneet kuvaan)
1612121.jpg
Tämä symmetriahirviö siis on Mäkelien uusi talo, ja se maksoi kaikkiaan päälle kuusikymmentätuhatta. Rahaa jäi vain kolmetuhatta, ja niillä ostettiin auto ja sisustettiin huone Mikalle, jonka ennen muuttoa unohdin tehdä.
1612125.jpg
Tässä on talo takaa, vaikka yksi puu on jo myytykin rahapulan takia. Ihan nätti, mutta kauankohan tilaa riittää?
1612129.jpg
Ja tämä valkoinen kottero on auto, johon rahat hädin tuskin riittivät. Kaikkein huonoin auto, rasittavaa. Ja Joonas kohta menettää tavoitepisteitä kun myyn sen! Ääh..
1612130.jpg
Heini piirtää vieläkin, tuota iänikuista suihkulähdettä. No on se ihan kaunis, mutta aina suihkulähde? Miksei vaikka .. ööh.. avaruusalusta?? Se sopisi Heinin tyyliin paremmin.
1612134.jpg
Tämä on ihan turha kuva, mutta Joonaksen ruskea yöpuku on huvittava, kun vahingossa joskus voi katsoa, että hän on alasti. Varsinkin sensuurista.
1612136.jpg
- Heinistä tulee muka perijä, äiti? Eihän tollanen pinko voi saada mitään miestä... Mä voisin saada miehen, mulla on ees meikkiä! Ja ajatelkaa, Heinihän sais ihan rumia lapsia ja ..., Vera puhuu äidilleen, mutta ei kerkeä jatkamaan kun Heinillä on jo jalka hänen vatsassaan.
1612141.jpg
Tässä se puhuttu nalle sitten on. Sillä nykyisellä nallella on vino silmä, joten Minnan pitää todellakin ommella uusi. En vain jaksa käynnistää simsiä..
1612144.jpg
No mutta Minna...? Miksi Minna tekee tuollaisesta kangasneliöstä, kun käskin hänet tekemään verhoja! Aika lyhyet verhot, sanoisin. Sellaisia ei ikkunoille pistetä!
1612151.jpg
Mika kokee ensirakkautensa vanhempiensa patjasta, hän hyppii sängyllä iltakahdeksasta aamukahteen.
Tiesittekö muuten, että juuri sängyllä tai sohvalla pomppiminen on kätevä tapa väsyttää simejä?
1612154.jpg
Heini opettaa äitiään luovuudessa, sillä Minna tarvitsee urallaan luovuutta mutta sosiaalisuus on niin huono, ettei hän halua opiskella. Siispä tässä nousee taito ja sosiaalisuus yhtä aikaa, Heini paasaa kyllä aika kovaan ääneen, miten tuostakin voi oppia?
1612158.jpg
En tiedä koska tämä tapahtui, mutta Mika sai tehtyä ensimmäisen onnistuneen muffinsinsa! Kaikki muut ovat palaneet, ihan jokainen kerta.
1612164.jpg
Tässä nämä harmaat kuvat sitten alkavatkin. Kuvassa on kasvanut Aprikoosi, josta tuli tummanruskea, ja vaihdoin turkin värin takaisin oranssiksi.
1612168.jpg
Tässä on adoptoitu Kiivi, tummanruskea sekin, naaras, joten ehkä Kiivi ja Aprikoosi voisivat saada pentuja. En ymmärrä, miksi tuo autotien viiva on noin tumma.
1612171.jpg
Tässä on Veran läskyjä raateleva Kiivi, ja ilmassa lentelee läksyjen kappaleita. Kiivi ei kuitenkaan saa läksyjä revittyä, ärsyttävää.
1612178.jpg
Tässä luonnoksessa on Minna luonnospöydän ääressä, ja tuossa luonnospöydällä on LUONNOS HEINISTÄ. Huomaatteko?
1612180.jpg
Tässä Mika on kasvanut maastohousuiseksi nuorisoksi, joka hän ei ehdi olla kauaa, kun siskot raahaavat hänet yliopistoon.
- Hei, mä haluan olla nuori hetken!
- Ei käy! Vera, Sara ja Heini tiuskaisevat yhteen ääneen.

Mitenkähän saisin näistä osista hauskempia? No kuitenkin, seuraavassa Mäkelän toinen sukupolvi on yliopistossa.